אנגלית
רוסית

סינוסיטיס

 

טיפול בסינוסיטיס

סינוסיטיס (בעברית דלקת הגת) היא אחת הבעיות הבריאותיות הנפוצות ביותר בישראל, כאשר מעל ל-850 אלף ישראלים סובלים מהמחלה מדי שנה. לשם השוואה, דלקת הגת נפוצה יותר מלחץ דם גבוה, מחלות לב או אסטמה. 

חשוב לציין כי ההשפעות של סינוסיטיס משמעותיות מאוד למרבית הסובלים, כאשר הפגיעה באיכות החיים המדווחת היא משמעותית יותר מהשפעת סוכרת או אי ספיקת לב. 

תסמיני הדלקת עלולים להשפיע על אנשים באופן ניכר, הן מבחינה פיסית, תפקודית ונפשית גם יחד.

כיום נפוצות מספר גישות שונות לטיפול בסינוסיטיס, כאשר השיטה המיושמת אצלנו במרפאה, ולה תוצאות מצוינות, היא ניתוח סינוסים בעזרת בלון סינופלסטי.

 

תפקידם של הסינוסים

כדי להבין את תופעת הסינוסיטיס, ראשית חשוב ללמוד מהם הסינוסים ומהי חשיבותם לשמירה על הבריאות.
הסינוסים הם כיסים מלאי אוויר הממוקמים מאחורי העצמות שבחלק העליון של הפנים, בין העיניים ומאחורי המצח, האף והלחיים. הסינוסים מכוסים בשכבת ריר ותאים, המכילים על פני השטח שלהם שערות קטנות המכונות ריסים (cilia ). ריסים אלה מסייעים בלכידתם ובהוצאתם של בקטריות ומזהמים אחרים.

סינוסיטיס - סינוסים

בכל אחד מהסינוסים ישנו פתח שדרכו מתנקזת הליחה. ניקוז הליחה הינו תהליך חיוני לשמירה על בריאותם ותפקודם התקין של הסינוסים. כל פגיעה בזרימה התקינה עלולה להוביל להצטברות ליחה בסינוסים.

בקרב המומחים ישנה הסכמה כי בריאות הסינוסים הינה תנאי חשוב לאיכות חיים טובה וכי פגיעה בבריאות הסינוסים עלולה להוביל למספר סיבוכים בלתי-רצויים.

 

מספר עובדות על סינוסיטיס

  • כ-14% מהאוכלוסייה הבוגרת סובלת מסינוסיטיס.
  • כ-17% מהנשים וכ-10% מהגברים סובלים מסינוסיטיס כל שנה.
  • סינוסיטיס כרוני (לא כולל סינוסיטיס אקוטי) הוא הסיבה העומדת מאחורי כחצי מיליון ביקורים אצל הרופא מדי שנה.
  • בכל שנה נרשמים מעל מיליון וחצי ימי פעילות מוגבלת כתוצאה מסינוסיטיס.
  • התקני ™Balloon Sinuplasty הינם מערכת אנדוסקופית מבוססת-צנתר, המיועדים לאנשים אשר סובלים מסינוסיטיס. נתונים שפורסמו לאחרונה במגזין המוערך ENT מראים שטכנולוגיה זו יעילה ובטוחה לשימוש: המשתתפים במחקר לא סבלו כלל מתופעות לוואי שליליות וחשו בהקלה משמעותית.

טכנולוגיית ™Balloon Sinuplasty נמצאת בשימוש בקרב רופאי אף אוזן גרון מוסמכים, והיא מיישמת התקני בלון קטנים לפתיחת הסינוסים החסומים באותו אופן שבו כירורגים לכלי דם (אנגיופלסטיקאים) משתמשים בצנתרים לפתיחת עורקי לב חסומים.

בתרשים הבא מוצג סינוס פרונטלי-שמאלי דלקתי:

סינוס פרונטלי – שמאלי דלקתי

 

 

 

על מנת להקל על התסמינים של הסינוסיטיס הכרוני, רופאי א.א.ג. משתמשים בהתקני ™Balloon Sinuplasty לפתיחת חסימות המונעות ניקוז תקין של הסינוסים. 

בתמונה שלהלן מוצגים שלבי הטיפול באמצעות טכנולוגיית ™Balloon Sinuplast:

טיפול בסינוסיטיס עם טכנולוגיית ™Balloon Sinuplast

 

טיפול בסינוסיטיס בעזרת בלון סינופלסטי – שלבים

השגת הגישה לסינוס

להשגת הגישה הראשונית אל הסינוס, צנתר הסינוס המנחה מוחדר לפתח סינוס המטרה דרך חלל האף בעזרת הדמיה אנדוסקופית. כבל מנחה מוחדר על בסיס צנתר הסינוס המנחה לעבר סינוס המטרה.


ניפוח הבלון לפתיחת המעבר

צנתר הסינוס מוחדר לאורך הכבל המנחה או לאורך מערכת הארת הסינוס וממוקם על פני המעבר החסום. לאחר הגעה מדויקת של הבלון למעבר החסום, הבלון מנופח בהדרגה על מנת להרחיב ולעצב מחדש את המעבר.

ריקון והוצאה של הבלון הסינופלסטי

בשלב זה הבלון מרוקן ונשלף החוצה. כעת המעבר פתוח לרווחה ומאפשר ניקוז תקין של הסינוס. הפגיעה בריפוד הרירי של הסינוס מזערית עד אפסית.

פרופ׳ יצחק ברוורמן
פרופ׳ יצחק ברוורמן
מומחה אף אוזן גרון וכירורגיית ראש צוואר, מנהל מחלקת אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר במרכז הרפואי ״הלל יפה״, משמש כ-Assistants professor בפקולטה לרפואה בטכניון.

ראיון עם פרופ' ברוורמן בנושא סינוסים

למידע וייעוץ מקצועי
השאירו פרטים ונשמח לחזור
תחומי טיפול נוספים

לקביעת תור השאירו פרטים

או התקשרו 052-9708068

לקביעת תור השאירו פרטים

דילוג לתוכן